Stora framgångar för Täby på VM i OL-skytte

Sverige befäste med eftertryck positionen som världens bästa orienteringsskyttenation, vid VM i tjeckiska Staré Město pod Landštejnem 12-14 aug 2011. Täby OKs löpare bidrog starkt till att befästa denna position.

På årets VM i OL-skytte deltog löpare från 9 nationer. Det var mycket bra tävlingar även om man kunde efterlyst lite mer utslagsgivande orientering. Täby OK hade med en trupp på fyra herr juniorer och en ledare/veteran som alla gjorde mycket bra ifrån sig.

Av totalt 24 st individuella medaljer i M/W21 och M/W20 på distanserna sprint och klassisk, tog Sverige 15 medaljer (4 guld, 5 silver, 6 brons). Täby OK svarade för 4 av de svenska medaljerna: 1 guld (Jocke - Sprint), 2 silver (Freddan - Sprint, Martin - Klassiskt) samt 1 brons (Fredrik B - Klassiskt).

Sverige vann alla de fyra huvudklasserna i stafett och tog dessutom dubbelsegrar i herrsenior- och herrjuniorklasserna. Totalt blev det 4 guld, 2 silver, 1 brons på stafetterna. Av dessa tog Täby 1 guld och 1 silver (Martin - stafett guld samt Jocke/Freddan stafett silver). Dessutom tog Sverige 2 medaljer i M45 ind. och stafett, varav en Täbylöpare var med på stafettsilvret (Roland).

Riktig träning, rätt mental fokusering och bra förberedelser gav en stor utdelning - alla Täbylöpare kom hem med medaljer från VM.
Under sommaren har vi specialttrännat skyttet mera och väl på plats stämde skjutningen bra för de flesta även om vindarna var svåra första dagen.

Tack för alla råd vi fått om skjutträning och ammunition.